Speltherapeut

Mijn naam is Rosicler Taffari, ik ben speltherapeut, geboren in Brazilië, getrouwd, moeder van 2 adoptief kinderen uit China. Hun adoptie bracht me veel begrip en kennis rondom traumaverwerking en hechtingsproblematiek. De band tussen ouder en kind is de veilige haven voor een kind om zijn gevoelens te ervaren en zichzelf te zijn.

Al 25 jaar werk ik met kinderen van verschillende achtergronden. Ik geniet ervan om te zien hoe in elk van hen de kracht schuilt om alles uit het leven te halen en te overwinnen. Sinds 2012 heb ik Speelruimte Speltherapie gestart. Ik ben in het bezit van een auto en kom ook langs de clienten als er behoefte aan is.

In 2007 studeerde ik Post HBO - Speltherapie af bij de Hogeschool InHolland. Ik heb deze studie gevolgd om kinderen met ontwikkelingsachterstand of -stoornissen, of kinderen die iets traumatisch hebben meegemaakt te kunnen steunen. In 2016 heb ik de Post-habo opleiding Spelobservatie en Sandplay bij Rino Utrecht gedaan. Sandplay - Sandtray zijn belangrijke elementen binnen Speelruimte en deze opleiding was een welkom opfrisser.

Verder studeerde ik Drama en Theater Pedagogiek af in 1989 aan de Universiteit van São Paulo. Daarna verhuisde ik naar Amsterdam. Daar heb ik 13 jaar o.a. gewerkt in verschillende instellingen voor kinderopvang, buurthuizen en theatergroepen.

Van 1993 tot 2004 heb ik met Helmert Woudenberg en zijn Studio 5 gewerkt in verschillende producties in de Kleine Zaal van de Stadsschouwburg van Amsterdam. Voor Studio 5 heb ik ook als mediation actrice gewerkt bij trainingen in middelbarescholen.

Pedagogiek heb ik gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam tussen 1998 en 2001.

Ouderbegeleiding is een belangrijk deel van het therapeuthische proces. In 2015 heb ik HBO Psychossociale Basiskennis bij Con Amore gedaan. Om ouderbegeleiding op een oplossingsgericht manier te kunnen onderbouwen. 

Daarnaast heb ik verschillende cursussen kinderpsychologie en therapie, dans, mime, theater, mediation, creativiteit, yoga en meditatie, spelbegeleiding, ouderbegeleiding en sprookjes analyse gevolgd. Je mag mijn curriculum aanvragen als je wil.

Wat mijn talenten betreft ben ik een creatief en sensitief persoon die van spelen houdt, en die vele technieken van rollenspel, improvisatie, dans, yoga, beeldcommunicatie kent. Ik begrijp de taal van kinderen, kan me goed in hun belevenissen inleven, en goed omgaan met kinderen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen.

Talen: Nederlands, Portugees, Engels, Italiaans en, evt. Spaans

Rosicler Taffari, Speltherapeute