WAAROM JE NAAR SPEELRUIMTE SPELTHERAPIE KOMT
Soms is er iets naars gebeurd. Dat maakt je verdrietig, of je voelt je alleen. Je bent al een tijdje bang of boos maar je weet eigenlijk niet waarom. Soms wordt je gepest of hebt steeds ruzie, thuis of met je vriendjes. Of je ouders zijn gaan scheiden of er is iemand doodgegaan.
Je moet er wel steeds aan denken en je kunt er niet van slapen. Misschien wil je er wel over je gevoelens vertellen, maar weet je niet aan wie. Of misschien wil je het tegen niemand zeggen. Misschien weten je ouders of verzorgers wel wat er aan de hand met je is, en willen jou helpen. En dan ga je naar speltherapie.
WAT IS SPELTHERAPIE
Bij speltherapie mag je elke week 45 minuten spelen in de Spelkamer. Je mag overal mee spelen. En als je nergens zin in hebt, mag dat ook. Er zijn gezelschapspelletjes, verkleedkleren, een zandtafel, een kasteel met ridders, draken, prinsessen, en een winkeltje.
En ook poppenhuizen, handpoppen, auto’s, dieren, een keukentje met toebehoren, verf, klei, knuffels, enzo. Je kan iets bouwen en ermee spelen met poppetjes, of je kan knutselen en met Playmobil of de trein spelen. Je mag alleen spelen, of samen met de speltherapeut.
DE SPELTHERAPEUT
De speltherapeut is een helper. Iemand met warme belangstelling. Wat jij speelt in de Speelruimte vindt zij belangrijk. Ze speelt graag met je mee als je dat wilt. Bij voorbeeld tafelspelletjes doen, een hut bouwen, tekenen, lezen, verhalen vertellen of schrijven. Of wat je maar wilt spelen.
SPELTHERAPIE HELPT
Als je een tijdje naar speltherapie bent geweest, ga je je beter voelen. Je bent niet meer zo verdrietig, boos of bang. Want speltherapie helpt. Je krijgt veiligheid en ruimte om jezelf te zijn. Het is fijn als je leert jezelf beter kennen en merkt dat de anderen je begrijpen.